بانک مسکن، بانک برتر در تامین مالی مسکن روستایی

رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرد: بانک عامل بخش مسکن برترين بانک در زمینه ارائه تسهیلات بازسازی مسکن روستایی در کشور است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا، علیرضا تابش در نشست با خبرنگاران اعلام کرد: از میان بانک‌های عامل تا کنون تنها بانک مسکن در پرداخت تسهیلات 20 میلیون تومانی بازسازی مسکن روستایی همکاری خوبی داشته است و بعد از بانک مسکن، بانک‌ سپه و بانک تجارت نیز همکاری خوبی داشتند اما متاسفانه سایر بانک‌ها ، عدم وصول مطالبات در مسکن روستایی را بهانه کرده و اعلام می‌کنند به این دلیل نمی‌توانند سریعاً اقدام به پرداخت تسهیلات کنند.

تابش با بیان اینکه پرداخت تسهیلات مسکن روستایی از سوی بانک‌های عامل از منابع خود بانک‌ها انجام می شود؛ افزود: از آنجا که بانک ها باید سالیانه مابه‌التفاوت سود را در بودجه‌های سنواتی خود پیش بینی کنند برخی از آن‌ها در پرداخت تسهیلات سرعت لازم را ندارند.

وی اعلام کرد: از سوی دیگر اگر مردم در بازپرداخت تسهیلات و پرداخت اقساط تاخیر کنند هم متقاضیان ضرر می‌کنند و هم به سیستم بانکی ضرر زده‌اند، بنابراین از تسهیلات گیرندگان تقاضا داریم نسبت به بازپرداخت به موقع تسهیلات خود اقدام کنند.

رییس بنیاد مسکن گفت: تا کنون برای 3 میلیون و 188 واحد مسکن روستایی سند صادر شده است و در سال 97 نیز 120 هزار سند صادر خواهد شد؛ همچنین در شهرهای زیر 25 هزار نفر 190 هزار سند صادر شده و در سال 97 نیز 60 هزار سند دیگر صادر خواهد شد.

تابش در خصوص مقاوم‌سازی سازه‌های مسکن روستایی نیز، گفت: مقاوم‌سازی و بازسازی واحدهای مسکن روستایی باعث شد تا سازه‌های روستاها مقاوم شود به طوری که زمانی 7 درصد سازه‌های روستایی در مقابل زلزله‌ها مقاوم بوده‌اند اما در حال حاضر این عدد به 40 درصد رسیده است و حتی در برخی شهرستان‌ها این عدد به 58 درصد نیز می‌رسد.

درخواست 101 هزار تسهیلات نوسازی در کرمانشاه

رئیس بنیاد مسکن گفت: تا کنون ۱۰۱ هزار زلزله زده کرمانشاه برای بازسازی واحدهای مسکونی تخریب شده بر اثر زلزله آذرماه در این استان در بنیاد مسکن تشکیل پرونده داده اند که حدود ۴۳ هزار درخواست برای دریافت 43 هزار فقره تسهیلات بازسازی به مرحله انعقاد قرارداد با بانک ها رسیده است.

تابش افزود: ۶۷ هزار و ۵۰۰ نفر از زلزله زدگان استان کرمانشاه تاکنون به بانک های عامل برای دریافت تسهیلات معرفی شدند که ۴۲ هزار و ۹۷۰ واحد با بانک ها قرارداد بسته اند.

وی خاطرنشان کرد: کل واحدهایی که پس از زلزله کرمانشاه در این استان مورد کارشناسی و ارزیابی بنیاد مسکن قرار گرفت ۱۲۴ هزار و ۲۴ واحد بود که بیش از صد و یک هزار واحد در بنیاد مسکن تشکیل پرونده دادند. از این تعداد پرونده ۳۵ هزار و ۲۰۰ هزار واحد احداثی و ۵۲ هزار واحد نیز تعمیراتی هستند. ضمن اینکه سه هزار و ۹۶۱ واحد تجاری نیز در میان واحدهای آسیب دیده از زلزله قرار دارد.

تابش افزود: در سال ۹۶، بیشترین تعداد زلزله های سنگین و مخرب رخ داد که شامل ۳۴ زلزله بالای ۵ ریشتر، ۶ زلزله بالای ۶ ریشتر و یک زلزله بالای ۷ ریشتر است که این تعداد زلزله سنگین در سال های اخیر بی سابقه بوده است.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر یک میلیون و ۶۳۰ هزار واحد روستایی نوسازی شده و ۳۵۰ هزار واحد نیز بازسازی شده است؛ افزود: در سال جاری احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را در دستور کار قرار داده ایم که مصوبه آن در روزهای پایانی سال گذشته به بنیاد مسکن ابلاغ شد.

تابش گفت: در جریان بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه، سیمان به طور رایگان در اختیار روستائیان قرار گرفت. وی افزود: ۵ هزار میلیارد تومان به طور کلی شامل تسهیلات و کمکهای بلاعوض از سوی دولت برای بازسازی مناطق زلزله زده به بنیاد مسکن ارائه شده است.

وی همچنین اعلام کرد: به دلیل عدم تخصیص و تامین اعتبار لازم برای اجرای مسکن اجتماعی این طرح تا کنون عملیاتی نشده است.

تابش افزود: طرح مسکن اجتماعی شامل ۷ برنامه است؛ یکی از این ۷ برنامه، تأمین زمین اجرای طرح مسکن اجتماعی است که تا کنون هیچ زمینی به بنیاد مسکن داده نشده است. ضمن اینکه در سال گذشته جلساتی با سازمان ملی زمین و مسکن برگزار شد و مدیرعامل این سازمان به همکاران خود برای تسریع در واگذاری زمین به بنیاد مسکن دستور داد اما تا کنون زمینی به بنیاد تحویل داده نشده است.

ابلاغ تسهیلات مسکن روستایی 25 میلیونی

همچنین معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن با اشاره به اینکه سقف تسهیلات مسکن روستایی از 20 میلیون تومان به 25 میلیون تومان افزایش یافته است، گفت: این افزایش سقف تسهیلات به بانک‌ها ابلاغ شده و از امسال قابل اجراست.

عزیز‌الله مهدیان با اشاره به اینکه دولت در بحث کمک بلاعوض در زمان وقوع حوادث به خصوص زلزله تأکید دارد، گفت: یکی از اقداماتی که بنیاد مسکن در سال 96 انجام داد تأمین تسهیلات برای بازسازی واحدهای مسکونی حادثه‌دیده در زلزله بوده است که برای اولین بار بعد از زلزله اخیر سرپل ذهاب در کرمانشاه دولت مصوبه‌ای ارائه کرد که بانک‌ها اعتبارات لازم را برای پرداخت تسهیلات و کمک بلاعوض به حادثه‌دیدگان پرداخت کنند.

مهدیان با اشاره به اینکه محور فعالیت‌های بنیاد مسکن بازسازی با کمک مردم است، گفت: در مناطق روستایی تمام مسائل به بنیاد مسکن بازمی‌‌گردد یعنی فعالیت های مربوط به صدور پروانه و تأمین مصالح ساختمانی برای کمک به حادثه‌دیدگان در مناطق روستایی در اختیار بنیاد مسکن است، بنابراین فعالیت و بازسازی در مناطق روستایی بسیار راحت‌تر است.

معاون بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن، افزود: با این وجود بخش عمده‌ای از مشکلات مربوط به بازسازی در شهرهاست چرا که نظام مهندسی ابتدا باید طراحی‌ها را انجام و شهرداری‌ها باید پروانه را صادر کنند، بنابراین مقدمات کار یک مقدار زمان‌بر است.وی ادامه داد: بازسازی واحدهای روستایی در سرپل ذهاب و کرمانشاه تا پایان شهریور به اتمام می‌رسد و در مناطق شهری تلاش می‌شود تا پایان شهریور سال 98 کار بازسازی آنها به اتمام برسد.

مهدیان در خصوص افزایش سقف تسهیلات مسکن روستایی، گفت: سقف تسهیلات مسکن روستایی که پیشتر به دو شیوه تا 18 میلیون تومان و 20 میلیون تومان بوده است به 25 میلیون تومان افزایش یافت. بنابراین دولت برای بازسازی 200 هزار واحد مسکن روستایی در سال 97، به ازای هر واحد 25 میلیون تومان تسهیلات پرداخت خواهد کرد.

۲۰ فروردین ۱۳۹۷ ۰۸:۱۱