با حضور مدیرعامل بانک مسکن؛

افتتاح سومین پروژه صندوق زمین و ساختمان

گزارش کامل خبر
افتتاح پروژه صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان شمال غرب کشور(نرگس رشدیه تبریز) و بازدید از پروژه‌های سرمایه‌گذاری مسکن شمال‌غرب در شهر‌های تبریز، ارومیه و اردبیل از برنامه‌های مدیرعامل بانک مسکن، و همراهان به این سفر بود.

به گزارش روابط عمومی شرکت گروه سرمایه‌گذاری مسکن، سه شنبه سوم اردیبهشت ماه امسال سومین پروژه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان شمالغرب کشور با حضور رحیمی انارکی مدیرعامل بانک مسکن، ظهیری مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری مسکن، ازگلی مدیرعامل گروه مالی بانک و جمعی از مدیران بانک و شرکت‌های تابعه افتتاح شد.

افتتاح صندوق شمال غرب

در ابتدای این جلسه یاسمی، مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال غرب ضمن خیر مقدم به حضار گزارشی از مراحل ساخت این پروژه ارائه کرد.

یاسمی

پس از ایشان روزبه ظهیری هاشمی، مدیر عامل گروه نیز در سخنانی از هدفگذاری هدفگذاری ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده خبر داد. مدیر عامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن گفت: گروه سرمایه گذاری مسکن ذیل بانک مسکن تنها مجموعه ای است که سابقه تاسیس صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان را دارد و توانسته این رسالت را با موفقیت به سرانجام برساند.
وی با بیان اینکه بعد از افتتاح و بهره برداری صندوق زمین و ساختمان نارون در اراک، صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان شمالغرب دومین صندوق مورد بهره برداری توسط شرکت سرمایه گذاری مسکن است، گفت: سومین صندوق سرمایه گذاری که تحت عنوان نگین شهر ری در مرحله ساخت قرار دارد، امیدواریم طبق برنامه زمان بندی به بهره برداری برسد.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن افزود: مزیت صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان به لحاظ معافیت های مالیاتی و شفافیت هایی که از نظر ابزارهای کنترلی ایجاد می کنند بر کسی پوشیده نیست. اگر در پروژه صندوق سرمایه گذاری شمالغرب که تحت عنوان پروژه نرگس رشدیه تبریز ساخته شده است، شاهد این هستیم که از نظر زمانی توانستیم در مقطع مورد نظر پروژه را با مدیریت هزینه به اتمام برسانیم، قطعا به دلیل مکانیزم‌های کنترلی صندوق‌های سرمایه گذاری است.

 افتتاح صندوق شمال غرب

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از مزیت‌های نظارتی صندوق‌های سرمایه گذاری زمین و ساختمان به بهترین نحو استفاده کنیم محدودیت هایی وجود دارد. متاسفانه به استناد بند ماده 14 قانون برنامه ششم توسعه تأسیس صندوق‌های سرمایه‌گذاری و شرکتهای تأمین سرمایه بدون أخذ مجوز از بانک مرکزی ممنوع شده است که با محدودیت جدید مواجه هستیم به طوریکه پروژه ارغوان می توانست بعد از پروژه نرگس رشدیه الگوی مناسبی در قالب تاسیس صندوق سرمایه گذاری باشد اما به دلیل محدودیت ها موفق به اجرای پروژه ارغوان در قالب صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان نشدیم. امیدواریم با رایزنی‌های سازمان بورس و مراجع بالاتر این محدودیت برطرف شود.

 افتتاح صندوق شمال غرب

ظهیری گفت: اما نکته دیگری که وجود دارد و اگر نتوانیم در خصوص آن برنامه ریزی عملیاتی کنیم حتما صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان دچار شکست خواهند شد و توسعه اتفاق نخواهد افتاد، بحث عدم پیش بینی افزایش هزینه ساخت در ضوابط ساخت است. در شرایطی که با یک حرکت تورمی به لحاظ افزایش قیمت نهاده ها مواجه هستیم، عدم پیش بینی افزایش هزینه ساخت حتما یک عامل بازدارنده خواهد بود. برای این موضوع دو روش را پیشنهاد می کنیم؛ یک روش این است که بر اساس ضوابط بخشنامه پروژه‌هایی که با مساحت ثابت زیربنا احداث می شوند، امکان درنظر گرفتن شاخص تعدیل آحاد بها در نظر گرفته شود. روش دوم این است که تا حدی از تورم را در FS اولیه (مطالعات امکان سنجی پروژه)که سالانه برای ما متصور هست، پیش بینی کنیم و مازاد آن به مدیر ساخت منتقل نشود.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن همچنین با اشاره به تاسیس نسل نوی صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان برای فضاهای شهری توسعه نیافته، با بیان اینکه مکانیزم موجود صندوق ها برای توسعه پروژه ها در بافت های توسعه یافته تعریف شده در صورتی که برای سرمایه گذاری نیازمند هستیم سرمایه ها در پروژه های توسعه نیافته هدایت شوند،گفت: در فضاهای شهری توسعه یافته مکانیزم صندوق قطعا برای مجموعه هایی با ساختارمتفاوت از ما قابل اجرا نیست چراکه به قدری طی مراحل اداری پیچیده است که نمی توان انتظار داشت از این ابزار استفاده کرد.

ظهیری ادامه داد:ولی در فضاهایی که توسعه نیافته تر هستند به ویژه در محدوده هایی که ما با پروژه های تجاری روبرو هستیم و پروژه تجاری می تواند به واسطه ایجاد دگرگونی برای محدوه شهری هم به توسعه شهر کمک کند وهم ریسک را مدیریت کند.بنابراین ما پیشنهاد می کنیم صندوق هایی را تشکیل دهیم که همزمان که به عنوان صندوق های سرمایه گذاری ساختمان فعالیت می کنندو در انتها قابلیت به صندوق های املاک و مستغلات را داشته باشند.

ظهیری همچنین با اشاره به ششم اردیبهشت ماه و بیست و نهمین سالگرد تاسیس گروه سرمایه گذاری مسکن گفت: در طول یکسال گذشته در راستای توسعه فعالیت های شرکت، بر اساس سیاست های بانک مسکن استراتژِی اصلی ما در گروه سرمایه گذاری مسکن تولید مسکن برای اقشار میان درآمدی است.
وی تاکید کرد: در عرصه ساخت پروژه های مسکونی متناسب با نیاز اقشار متوسط سعی کردیم به رسالت اصلی خود پایبند باشیم و از ظرفیت های بانک مسکن به ویژه در حوزه پوشش تقاضا و کمک به عرضه بتوانیم بهترین بهره را ببریم.

ظهیری همچنین با اشاره به عملکرد عملیاتی گروه سرمایه گذاری مسکن گفت: کل پروژه هایی که در سال 97 در کمیته سرمایه گذاری بعد از بررسی‌های لازم از منظر اقتصادی، فنی و مطابقت آن با نیاز بازار به تصویب رسیده اند 5 هزار و 585 واحد با زیربنای 765 هزار متر مربع است که 1500 واحد در بافت فرسوده و 1700 واحد در شهرهای جدید در قالب برنامه 200 هزار واحدی دولت قرار دارند.

مدیرعامل گروه سرمایه گذاری مسکن با بیان اینکه از 5585 واحد مصوب در کمیته سرمایه گذاری شرکت اجرای 4100 واحد منجر به عقد قرارداد شده است، گفت: 3467 واحد در مرحله طراحی قرار دارند و عملیات اجرایی 277 واحد نیز در شش ماهه دوم سال گذشته آغاز شده است که در کل سال 96 حدود عملیات 350 واحد آغاز شده است.

وی تاکید کرد: همینطور پروژه های دیگری در دستور کار داریم و پس از بررسی های فنی و اقتصادی به نحوی که ریسکی به شرکت وارد نشود، اجرا خواهند شد.

مدیرعامل بانک مسکن از تامین مالی مهمترین پارامتر اجرای پروژه‌ها خبر داد

ابوالقاسم رحیمی انارکی، مدیر عامل بانک مسکن نیز در سخنان خود گفت:  تولید مسکن به عنوان حوزه‌ای که می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، شناخته شده است. مستحضر هستید که تقریبا از یکسال پیش به دلیل تحریم‌های آمریکا در شرایط ویژه اقتصادی خاص قرار گرفتیم و این فشارها نشانه این است که وارد یک نبرد اقتصادی تمام عیار با آمریکا شدیم.

وی افزود: بنابراین برای اینکه ما بتوانیم این شرایط را در کشور عبور کنیم باید از تمامی پتانسیل‌های داخلی که به تحریم‌ها وابسته نیستند، استفاده کنیم.

رییس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه باید اقداماتی برای جلوگیری از کاهش «رشد اقتصادی»، کوچک شدن اقتصاد و افزایش اشتغالزایی انجام دهیم، گفت: یکی از بخش‌هایی که واجد این شرایط است و کمترین تاثیر را می تواند از تحریم ها به خود ببیند حوزه مسکن و ساختمان است که تمام نهاده‌های آن در داخل موجود است و می‌تواند نیازهای داخلی را فراهم کند.

انارکی افزود: با توجه به اینکه مسکن و ساختمان از اولویت‌های دولت محترم و وزیر محترم راه و شهرسازی است، در همین راستا احداث 400 هزار واحد برای سال‌های 98 و 99 برنامه ریزی شده است. ضمن اینکه 500 هزار واحد باقی مانده مسکن مهر تا پایان امسال تکمیل می شود تا پرونده مسکن مهر بسته شود. دولت در این زمینه برنامه‌های ویژه ای دارد به طوریکه در مجموع طی دو سال آینده 900 هزار واحد مسکونی در کشور عرضه خواهد شد که می‌تواند یک ظرفیت قابل توجهی را برای رشد اقتصادی، رونق تولید و افزایش اشتغال فراهم کند.

مدیرعامل بانک مسکن با بیان اینکه تدوین بسته رونق بخش مسکن از اواخر سال گذشته در بانک مسکن آغاز شده است و مراحل نهایی خود را طی می کند، گفت: گروه مالی بانک، شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن، شرکت تامین سرمایه و سایر شرکت های وابسته به بانک مسکن نیز در تدوین این بسته مشارکت دارند و سعی شده در آن هم به بخش عرضه و هم به بخش تقاضا توجه شود.

تامین مالی مهمترین پارامتر اجرای پروژه‌های ساختمانی

وی با بیان اینکه مهمترین موضوع در صنعت ساختمان موضوع تامین مالی است گفت: اگر این موضوع حل نشود این طرح ها و پروژه ها ولو با طراحی زیبا روی کاغد خواهند ماند و اجرا نخواهد شد بنابراین مهمترین موضوعی که در این بسته پیش بینی شده تامین مالی پروژه ها است.

انارکی گفت: سعی کردیم روش های تامین مالی متنوع در این بسته پیش بینی شوند. یکی از مهمترین منابعی که ما امکان نقد کردن آن را تاکنون نداشتیم، تسهیلاتی است که در پرتفوی بانک نگهداری می شود و به عنوان دارایی بانک است که خالص حدود 110 هزار میلیارد تومان برآورد می شود. بخش قابل توجهی از این تسهیلات می تواند در قالب اوراق مشارکت رهنی یا اوراق MBS به نقدینگی جدید تبدیل شود و یک جریان جدید مالی را در مجموعه بانک مسکن و شرکت‌های تابعه ایجاد کند و موجب توسعه فعالیت‌ها باشد.

مدیرعامل بانک مسکن اظهار امیدواری کرد: این بسته هفته آینده در اولین همایش بانک مسکن رونمایی شود تا یک تحرک جدید در مجموعه بانک و شرکت‌های تابعه ایجاد شود.

انارکی درباره پروژه نرگس رشدیه تبریز نیز گفت: در این پروژه سعی شده تمام ابعاد فنی و معماری به کار گرفته شوند به طوریکه با استقبال مواجه شده و تمام واحدهای آن به فروش رسیده است.

افتتاح صندوق شمال غرب

وی همچنین با اشاره به بیست و نهمین سالگرد تاسیس شرکت سرمایه گذاری مسکن گفت: مجموعه این گروه امروز به یک هلدینگ بزرگ تبدیل شده است. وظیفه بانک مسکن این است برند گروه سرمایه گذاری مسکن که حاصل مجموعه دستاوردهای این شرکت طی 29 سال اخیر است، را ارتقا دهد و در این راستا گام بر می داریم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل بانک مسکن تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم در گروه سرمایه گذاری مسکن یک فرهنگسازی جدید را در حوزه ساخت و ساز کشور به عنوان یک پیشران داشته باشیم که با برنامه‌ها و استراتژی های شرکت سرمایه گذاری مسکن، امیدوار هستم زودتر این اتفاق رخ دهد.

انارکی در پایان، پیش بینی مدیریت تامین مالی پیش از اجری پروژه را یکی از نقاط قوت شرکت گروه سرمایه گذاری مسکن عنوان کرد و گفت: ما باید بتوانیم روش های متنوع تامین مالی را طراحی کنیم تا هیچ پروژه ای به دلیل مشکل تامین مالی متوقف نشود یا به کندی پیش نرود.

شایان ذکر است پروژه صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان نرگس رشدیه تبریز پس از پروژه‌های نسیم در منطقه 22 تهران و نارون در اراک در 96 واحد مسکونی و در زمینی به مساحت 3 هزار و 50 متر مربع به بهره برداری رسید. زیربنای کل این پروژه حدود 20 هزار مترمربع است که مدیر ساخت آن شرکت سرمایه‌گذاری شمالغرب کشور بوده است

بر اساس این گزارش، پذیره نویسی صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان مسکن شمالغرب 29 شهریور سال 1394 در فرابورس آغاز شده بود و مهمترین هدف اجرای پروژه‌ها با تاسیس صندوق‌های زمین و ساختمان تنوع در روش‌های تامین مالی از طریق بازار سرمایه است.

بازدید از پروژه های سرمایه‌گذاری مسکن شمال غرب در شهر های ارومیه، تبریز و اردبیل

مدیر عامل بانک مسکن به همراه مدیر عامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن و مدیر عامل گروه مالی بانک مسکن سه‌شنبه دراولین برنامه خود جهت بازدید پروژه سپیدار ارومیه راهی این شهر شدند و نکات و مسائل این پروژه را از نزدیک پیگیری نمودند و دستورات لازم را دراین راستا صادر کردند. پس از بازدید از پروژه سپیدار، مدیر عامل بانک مسکن از زمین بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری کشور (پروژه آیمان تبزیز) بازدید نمودند که در همین راستا یاسمی، توضیحات کاملی از پیشرفت اجرایی در این پروژه ارائه نمود.

روزبه ظهیری هاشمی، مدیر عامل گروه در روز دوم سفر خود به همراه  فرشچیان، رئیس هیات مدیره گروه، معاونین و مدیر عامل سرمایه‌گذاری مسکن شمال غرب و مدیران این شرکت از پروژه‌های شهر اردبیل نیز بازدید به عمل آوردند و با توضیحات مدیران شرکت سرمایه‌گذاری مسکن شمال غرب در جریان پیشرفت پروژه‌ها قرار گرفتند. پروژه‌های مجتمع پزشکان اردبیل، مجتمع مروارید شورابیل، مجتمع عتیق و دکو سنتر از جمله این پروژه ها بود.

مجتمع مسکونی عتیق اردیبل یکی از پروژه های شاخص طرح باز آفرینی پایدار شهری در استان اردبیل است که در زمینی به مساحت 4715 متر مربع و در محله تاریخی جمعه مسجد اردبیل واقع شده است.

بازدید از پروژه های شمال غرب

بازدید از پروژه های شمال غرب

 


بازدید از پروژه های شمال غرب
بازدید از پروژه های شمال غرب

۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۰۹:۳۷