افزایش سرعت بازآفرینی شهری با تشکیل هیأت‌های اجرایی در استان‌ها

معاون وزیر راه و شهرسازی در نشستی که در دفتر استاندار بوشهر برگزار شد، گفت : با تشکیل هیأت‌های اجرایی در استان‌ها سرعت بازآفرینی شهری افزایش می یابد.

به گزارش پایگاه خبری بانک مسکن-هیبنا به نقل از وزارت راه و شهرسازی، سید محمد پژمان در دیدار با استاندار بوشهر اظهار داشت: یکی از مولفه‌های ضعف محله‌های هدف موضوع نفوذ ناپذیری و عدم دسترسی مناسب به شبکه معابر است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده گفت: باید مشاورانی برای طرح‌هایی که از قبل مطالعه شده انتخاب کرد و هر چه سریع‌تر باید این مشاوران در محل مستقر و نسبت به تهیه نقشه‌های لازم اقدام کنند.

پژمان اظهار داشت: به دنبال این هستیم که برنامه‌ریزی و سیاستگذاری را در ستاد مرکزی انجام دهیم و آن را در اختیار استان‌ها قرار دهیم.

مدیر عامل بازآفرینی شهری ایران با اشاره به تشکیل این هیأت‌ها در هر استان افزود: اختیارات و امکانات خود را به این هیأت‌ها تفویض کرده‌ایم و رویکرد ما تمرکز زدائی در تصمیم گیری‌ها و افزایش اختیارات استاندارها و شهرداری‌های سراسر کشور در بازآفرینی شهری است.

پژمان گفت: هدف از تشکیل هیأت‌های اجرایی در استان‌ها سرعت بخشیدن به بازآفرینی و نوسازی محلات فرسوده و ناکارآمد است که منجر به تامین رفاه و آسایش مردم خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در این رویکرد جدید دستگاه‌ها جداگانه به موضوعات ورود نمی کنند بلکه همه در قالب یک جمع و به عنوان یک تمرین مدیریت واحد شهری ایفای نقش خواهند کرد تا شاهد سرعت‌بخشی در امر نوسازی بافت‌های فرسوده باشیم.

وی با بیان اینکه منابع مالی قابل توجهی در اختیار هیأت های اجرایی استان‌ها قرار خواهیم داد گفت: در حال حاضر هیأت های اجرایی هیچ مشکلی از جهت منابع مالی نخواهند داشت و می توان با انتخاب مشاور برای تکمیل مطالعات شروع بکار نمایند تا فرآیند کار مشخص شود و در صورت کافی نبودن امکانات از منابع دیگر نیز می توان بهره برد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اراضی سرمایه ای در استان گفت: به غیر از منابع مالی که در اختیار هیأت های اجراییگذاشته می‌شود ،اراضی سرمایه ای نیز در شهرها وجود دارد که اختیار جابه‌جایی و فروش آنها را نیز داریم.

سید محمد پژمان با بیان اینکه در بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد همواره توقعات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مردم و مسائل حقوقی را باید مد نظر داشت، افزود: بسیاری از ساکنان در بافت‌های فرسوده فاقد ملکیت هستند و به‌ خاطر اینکه حقی از ساکنان ضایع نشود و برای پیش بینی تمهیدات لازم در این خصوص باید جلسه‌ای با مسوولان استان و با حضور هیأت اجرایی(هیأت سه نفره) تشکیل شود.

وی با اشاره به اینکه بازآفرینی تمام نقاط و محدوده‌های شهری به یکباره امکانپذیر نیست ، بیان کرد: اختیارات لازم به هیأت اجرایی استان داده شده است تا در راستای پیشرفت اهداف بازآفرینی با سرعت گام بردارند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ، با اشاره به اینکه باید از وضع و حال ساکنان محلات آگاهی داشته باشیم ،تصریح کرد : گروه‌های تسهیلاتی که می خواهند در تعامل با مردم باشند باید در جهت اعتمادسازی در موضوع بازآفرینی گام بردارند .

وی در پایان با اشاره به جدیت و پیگیری در خصوص بازآفرینی شهری بیان داشت: باید از فرصت پیش آمده برای بهبودی و دگرگونی وضعیت ساکنان این محلات، هدف بازآفرینی را مغتنم شمرده و همچنین دولت نیز تمام امکانات و بضاعت خود را برای تحقق این امر مهم،اختصاص می‌دهد.

۲۵ خرداد ۱۳۹۸ ۱۲:۴۲