نشست «تحلیل اقتصاد مسکن» با حضور دکتر «روزبه ظهیریهاشمی» مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، معاونان و تمامی مدیران هلدینگ و همچنین مدیرانعامل شرکتهای تابعه گروه با ارایه دکتر «سعید اسلامی بیدگلی» (دوشنبه 16 تیر ماه 1399) در محل هلدینگ برگزار شد.
نشست «تحلیل اقتصاد مسکن» با حضور دکتر «روزبه ظهیریهاشمی» مدیرعامل شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، معاونان و تمامی مدیران هلدینگ و همچنین مدیرانعامل شرکتهای تابعه گروه با ارایه دکتر «سعید اسلامی بیدگلی» (دوشنبه 16 تیر ماه 1399) در محل هلدینگ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت گروه سرمایهگذاری مسکن، در این نشست که با رعایت پروتکلهای بهداشتی با حضور مدیران هلدینگ و همچنین مدیرانعامل شرکتهای تابعه مستقر در استان تهران و به صورت ارتباط ویدیو کنفرانس برای مدیرانعامل شرکتهای تابعه خارج از تهران برگزار شد، موضوع «تحلیل اقتصاد مسکن» از سوی دکتر «سعید اسلامیبیدگلی» عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، عضو شورای عالی بورس، نایب رییس هیئتمدیره تامین سرمایه بانک مسکن و دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران ارایه و به سئوالات مطرح شده از سوی حاضران و مدیرانعامل شرکتهای تابعه پاسخ داد.
دکتر اسلامی بیدگلی در این نشست در چهار حوزه «نگاهی به متغیرهای کلان اقتصاد ایران»، «نگاهی به بخش مسکن»، «فرصتهای سرمایهگذاری در ایران و بورس از نگاه آمار» و «تغییر جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد ایران» نقطه نظرات تخصصی خود و شرایط روز مسکن و بازار سرمایه را شرح داد.
وی با نگاهی به اقتصاد کلان و همچنین اقتصاد مسکن، فرصتهای سرمایهگذاری در ایران را تشریح و در ادامه، روند تغییرات در بازار اوراق بهادار را بررسی و شرایط روز بازار سرمایه را تشریح کرد و گفت: بر اساس نتایج سرشماری 1395 و به نسبت نتایج سرشماری دهههای گذشته، اقتصاد مسکن از منظر حوزههای جمعیتی، الگوهای مصرف و ... دچار تغییرات عمدهای شده است و به همین تناسب، الگوی ساخت مسکن نیز باید دستخوش تحولاتی بزرگ شود تا بتواند نیازهای جامعه مصرفی امروز را پاسخگو باشد؛ به عنوان مثال، در شهر تهران به علت افزایش نقدینگی، خزش اجتماعی، افزایش قیمت مسکن و تورم، میزان سکونت استیجاری به شدت افزایش یافته است.
عضو شورای عالی بورس موضوعات اصلی بخش مسکن امروز کشور را چهار عامل «کاهش شدید قدرت خرید مصرفکننده»، «تغییر الگوی مصرف در 30 سال گذشته»، «کاهش کم تغییر الگوی ساخت مسکن» و «سیاستهای دولتی برای مسکن اقشار کم درآمد» برشمرد و در بخش دیگری از سخنان خود، علل تغییر جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد ایران را «آزادسازی سهام عدالت»، «واگذاری صندوقهای ETF دولتی»، «توجه مسئولان ارشد کشور به بازار سرمایه»، «توجه دولت به تامین مالی از طریق بازار سرمایه»، «افزایش چشمگیر کدهای بورسی» و «افزایش ورود نقدینگی به بازار سرمایه» دانست.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران با تاکید بر اینکه در دورههای 10 ساله، بازار سرمایه و بورس پربازدهترین بازار در کشور بوده است، چالشهای اصلی بازار سرمایه را «نرخ بهره بانکی»، «عمق کم بازار»، «نرخ رشد نقدینگی»، «بانکپایگی سنتی اقتصاد ایران»، «نیازهای تامین مالی دولتی و نبود OMO»، «تنوع اندک ابزارهای مالی»، «نظارت ناکارا»، «وابستگی به بازار ارز» و «سواد مالی پایین جامعه» ذکر کرد.

