پروفسور گلابچی در مراسم گرامیداشت روز مهندس در گروه سرمایهگذاری مسکن گفت: وقتی در حوزه مسکن فعالیت میکنید باید بدانید که شما زندگی طراحی میکنید نه فقط یک خانه و کار شما بسیار ارزشمند است.
به گزارش روابط عمومی گروه سرمایه گذاری مسکن، پروفسور محمود گلابچی ظهر امروز شنبه با حضور در گروه سرمایهگذاری مسکن در مراسم گرامیداشت روز مهندس شرکت کرد.
وی در ابتدا با ابراز خوشحالی از حضور در گروه سرمایهگذاری مسکن و قدردانی از مدیرعامل ثمسکن عنوان کرد: باعث خوشحالی است که شما در چنین زمینهای برای کشور فعالیت میکنید. علت حضور من و قبول این دعوت ارزشمند بودن کار شما است.
گلابچی با بیان اینکه مسکن بعد از غذا و پوشاک ضروریترین نیاز همه جوامع و امری مهم است، گفت: شما فقط مسکن طراحی نمیکنید، مسکن نمیسازید، شما زندگی را طراحی میکنید. خانهای که شما طراحی میکنید دهها سال به انسانها حکم میکنید کجا محل نشستن آنها باشد، پنجره به کدام سمت است، آشپرخانه کجاست و زندگی را برای انسانها طراحی میکنید و این بسیار امر مهمی است.
استاد تمام دانشگاه تهران ادامه داد: ممکن است شما فرودگاه، ترمینال یا ورزشگاه بسازید اما وقتی در مسکن فعالیت میکنید باید بدانید که شما زندگی طراحی میکنید نه فقط یک خانه یا یک ساختمان.
گلابچی با تاکید بر اهمیت طراحی مسکن تصریح کرد: مسکن مهمترین عملکرد معماری است، ممکن است ما در دانشگاهها دهها پروژه دیگر هم بگذاریم اما مسکن آنقدر اهمیت دارد که ما حتی در دانشگاه معماری و هنر پارس نه تنها در دوره کارشناسی چندین پروژه مسکن به دانشجویان میدهیم، بلکه یک دوره کارشناسی ارشد معماری مسکن ایجاد کردیم یعنی دانشجو 32 واحد باید بخواند تا بتواند زندگی را به درستی طراحی کند.
وی بار دیگر کار گروه سرمایهگذاری مسکن را ارزشمند دانست و تاکید کرد که باید قدر خود را بدانید و به نتیجه کار خود در زندگی انسانها توجه کنید. در کشوری که در سال بین 800 تا 900 هزار ازدواج ثبت میشود، به نزدیک یک میلیون مسکن در سال نیاز داریم.
گلابچی در ادامه به لزوم ارتقای کیفیت ساخت مسکن اشاره کرد و گفت: نباید در ایران عمر مفید یک ساختمان 30 سال باشد، بلکه باید مانند آلمان و انگلیس ساختمانهایی با عمر 110 یا 120 ساله داشته باشیم.
وی با بیان اینکه براساس آمار شهرداری ساختمانها 29 سال یک بار تجدید پروانه شدهاند، عنوان کرد: در سال 8 درصد از درآمد ناخالص ملی صرف بخش ساختمان میشود، نسبت به انگلیس و آلمان و دیگر کشورها که با کیفیت مطلوب ساختمان میسازند و 110 یا 120 سال عمر مفید برای آن تعیین میکنند، در واقع ما از یک چهارم آن 8 درصد درآمد ناخالص ملی استفاده میکنیم. ما در سال 6 درصد درآمد ناخالص ملی را هدر میدهیم.
موسس دانشگاه هنر و معماری پارس تاکید کرد: مسئولیت و خدمت بزرگ شما به کشور همین است که ساختمانهایی بسازید که کیفیت از هر لحاظ استاندارد باشد و دهها سال به انسانها این فرصت را بدهد که از فضای مطلوبی استفاده کنند. شما هم به لحاظ کیفیت طراحی، هم به لحاظ کیفیت ساخت، هم به لحاظ تلاشی که برای تحقق هدف تامین مسکن مناسب انجام میدهید، کارتان ارزشمند است و با هیچ کدام از دیگر خدمتهایی که در جامعه انجام میشود قابل مقایسه نیست.
گلابچی خاطرنشان کرد: "ایران با دستهای ما ساخته میشود و کسی برای ما این سرزمین را آنطور که میخواهیم نمیسازد"
وی در ادامه گفت: انتظار میرود که ما در معماری و مهندسی الگوی کشورهای دیگر جهان باشیم و من این را در بسیاری از کنفرانسهای بینالمللی مکرر گفتهام که ما در قلههای هنر، معماری و شهرسازی جهان بودیم و نمونه آن آثار تمدنی ماست که جهان ما را با همان آثار تمدنی میشناسد. ما همچنان میتوانیم الگوی کشورهای جهان در معماری باشیم.
گلابچی در پایان اظهار امیدواری کرد که در آینده شاهد همکاری دانشگاه هنر و معماری پارس با گروه سرمایهگذاری مسکن باشد.